O meditatie cu cristale

Colier lung argint si pandantiv turmalina neagra 1

d995e3e96f4833bdae49c9dbc5ebff5f

Găsiţi-vă o poziţie comodă, de preferat şezînd, cu picioarele goale pe covor, cu cîte un cristal în fiecare mînă, în poziţia standard (stîngul cu vîrful înăuntru, dreptul cu vîrful în afară). Inspiraţi adînc şi expiraţi. Mai inspiraţi o dată şi ţineţi-vă respiraţia. Cînd expiraţi, lăsaţi toată frustrarea şi anxietatea să iasă o dată cu aerul. Inspiraţi din nou, ţineţi-vă respiraţia. Cînd expiraţi, simţiţi cum braţele şi mîinile vi se relaxează. Capul, ceafa, umerii şi braţele sînt acum relaxate. Inspiraţi încă o dată şi simţiţi cum, la expiraţie, încordarea din partea de sus a corpului vă părăseşte. Simţiţi pieptul şi partea de sus a
spatelui foarte relaxate. La următoarea respiraţie vă simţiţi partea de jos a stomacului, a spatelui şi fesele relaxîndu-se. Orice tensiune părăseşte capul, ceafa, umerii, braţele, pieptul, stomacul şi fesele.
Respiraţi adînc. Lăsaţi orice tensiune şi nervozitate să iasă din picioare. Simţiţi-vă tot corpul relaxîndu-se şi eliminînd orice tensiune şi nervozitate din toţi muşchii, ligamentele, tendoanele şi oasele.  Simţiţi-vă foarte relaxat, cu mintea foarte limpede.
Imaginaţi-vă un copac acoperindu-vă corpul – un stejar sau un pin sau copacul vostru preferat. Trimiteţi rădăcinile copacului prin picioare, în pămînt. Înfigeţi-le adînc în pămînt, ancoraţi-le bine acolo.
Trageţi energia pămîntului prin rădăcini, în fiecare parte a corpului vostru. O senzaţie de căidură vibrantă vă umple cu putere, cu limpezimea gîndirii şi pace. Copacul dispare.
Imaginaţi-vă cristalul stînd în faţa voastră, mărindu-se cît o casă. Intraţi în el prin uşa deschisă. În mijlocul camerei este un alt cristal foarte mare, cu scaune înăuntru. Intraţi în acest cristal şi aşezaţi-vă. Cînd vă aşezaţi, pereţii cristalului îşi schimbă culoarea de la cuarţ transparent la rubin. Toate nuanţele de roşu vă inundă corpul. Vedeţi culorile. Le simţiţi cum vă intră în corp şi unde se duc. Ce sunet auziţi? Care este sunetul culorii roşii, ce miros şi ce gust simţiţi? Care este temperatura culorii roşii? Cînd se opreşte culoarea roşie, urmăriţi pereţii de rubin transformîndu-se în topaz oranj.

b6f8c9b8a084abb37d36eb5cbf3680c4
Toate nuanţele de oranj intră acum în voi, activate de topaz. Puteţi simţi forţa oranjului şi temperatura lui. Ce sunet are oranjul, care este mirosul, care este gustul lui? Cînd culoarea oranj începe să pălească, vedeţi pereţii de topaz schimbîndu-se în cuarţ citrin şi toate nuanţele de galben vă inundă trupul. Care este sunetul galbenului, cum miroase şi ce gust are? Care este temperatura galbenului?
Simţiţi nuanţele de galben cum vă inundă corpul.
Citrinul se schimbă acum în smarald şi toate nuanţele de verde, de la spuma vaporoasă la verdele închis al pădurilor, vă umplu corpul. Smaraldul trimite valuri de culoare verde în voi. Cum miroase şi ce gust are verdele, ce auziţi? Verdele este răcoros, cald, fierbinte? Simţiţi modificările pe care verdele le operează în voi. Cînd toate modificările sînt încheiate, vedeţi culoarea pălind.
Smaraldul se schimbă în safir şi toate nuanţele de albastru curg prin corpul vostru activate de piatra safirului.


Lasa mesajul tau aici