Ritmurile Lunii – Luna Plina

 

 

De ce sa fim in comuniune cu natura ? Pentru ca totul sa fie mult mai usor pentru noi, pentru ca totul sa mearga asa cum trebuie, sa fim in ritm cu ea si astfel vom avea parte de reusite, daca respecti natura si ea te va respecta pe tine, stramosii nostri stiau aceste secrete si tocmai de aceea totul era mult mai simplu si mai usor, ritmurile acestea se pot aplica in viata de zi cu zi, de la spalatul rufelor pana la momentul in care mergeti la stomatolog, totul trebuie facut la timpul potrivit.
Stramosii nostri traiau stiind ca succesul unui proiect nu depinde doar de existenta si disponibilitatea capacitatilor si ajutoarelor necesare, un rol hotarator jucandu-l momentul punerii in practica.Si ca acest moment favorabil depindea la randul lui de fazele lunii si de pozitia acesteia in semnele zodiacale.
Cum s-a putut intampla ca acesta stiinta sa dispara in uitare aproape peste noapte ? Inainte de primul razboi mondial, aproape fiecare calendar cuprindea si fazele lunii si pozitia ei in semnele zodiacale.Multe industrii care traiesc astazi inca bine de pe urma desconsiderarii naturii ar trebui sa stranga mai bine cureau sau sa desfaca pe piata produse nepoluante si apropiate oamenilor. Vom descoperi cu siguranta in anii ce vor veni cat de greu este drumul spre folosirea in cosmetica a produselor naturale, sanatoase.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial, marea masinarie a tehnicii si industriei a inceput, sa produca, in locul tehnicii de lupta, “cele mai rapide” solutii care corespundeau necesitatilor si problemelor cotidiene ale oamenilor.
Tineretul a inceput sa-si ia in deradere parintii si bunicii, a inceput sa vorbesca despre “superstitii cu privire la Luna” si a inceput sa puna aproape in totalitate temei pe trasaturile esentiale de caracter ale stiintei si cercetarii inumane, brutale- in primul rand deoarece se incredeau in lozincile progresului, s-a ajuns acest fel la utilizarea exagerata a masinilor si instrumentelor si a pesticidelor, a otravurilor fatale mediului incojurator si a substantelor sintetice.Puterea atomica a aparut ca fiind cheia tuturor”problemelor energetice”.
Tinerii au fost tentati sa ignore cunostintele parintilor cu privire la momentul potrivit astfel s-a pierdut contactul cu natura si a inceput distrugerea mediului incojurator ,sustinuta doar de o cifra de afaceri si nu de oameni si natura.In special descoperirile extraordinare din chimie si industria farmaceutica i-au convins pe medici si pe pacienti ca isi pot ignora intreaga viata, pe principiu ca daca ceva se strica, poate fi reparat imediat gratie noilor descoperiri. Ati racit ? Nici o problema: va ajuta penicilina.Eliminarea rapida a durerii si a simptomelor este deja considerata o ” terapie de succes”, cercetarea cauzelor si prevenirea, rabdarea si disponibilitatea de a lucra pe termen lung cu pacientul ramanand in plan secund.

 LUNA PLINA 
 
Luna plină reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată. Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.
Pentru a înţelege mai bine influenţa Lunii Pline, este necesar să privim mişcarea lunară sub forma unui ciclu ce are un moment de minimă şi de maximă influenţă. Momentul de minimă influenţă este reprezentat de perioada de Lună Nouă, iar perioada de maximă influenţă de perioada de Lună Plină.
Ultima etapă a creşterii, ce culmineză prin Luna Plină, este un moment de saturaţie în care există posibilitatea manifestării excesive, adică putem să acumulăm mai mult decât este nescesar, putem să mâncăm mai mult decât putem digera, putem să asimilăm mai multe informaţii decât suntem în măsură să aplicăm. În tradiţia populară se spune, cu privire la hrană, că este important să lăsăm de fiecare dată loc şi digestiei, adică să NU mâncăm până la saturaţie, ci să ne oprim cu puţin înainte. Ca o concluzie foarte importantă, este necesar să avem simţul măsurii şi al echilibrului mai ales în această fază de maximă influenţă a Lunii.n ciclul Lunar există un moment foarte important, evidenţiat mai ales în tradiţia astrologică orientală, care arată că înainte cu două zile de Luna Plină influenţa acestui astru este deosebit de benefică asupra planetei noastre. Este o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseţii şi armoniei universale (denumirea orientală este de Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseţii şi iubirii divine). Este ziua în care simţul măsurii şi al armoniei, bunul simţ, sunt mult mai uşor accesibile fiecărei fiinţe umane. Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile şi ambiţiile egoiste prin conştientizarea adevăratelor noastre aspiraţii, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseţii, acţiunilor pline de dăruire.
ATENŢIE, Luna Plină va amplifica stările noastre negative, cum ar fi orgoliul, mânia, egoismul, tendinţele dominatoare, etc. şi tocmai din această cauză este foarte important să ne cultivăm, mai ales în această perioadă, bunul simţ, detaşarea, umilinţa, simplitatea, bunăvoinţa, mulţumirea şi bineînţeles, nu în ultimul rând, credinţa în Dumnezeu. Acesta este şi motivul pentru care este INTERZIS a se face dragoste în perioada de influenţă nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii şi dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiţi, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod incoştient, vibraţiile negative existenete în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicţie, se confruntă mult mai des cu probleme şi tensiuni penibile, care nu au adeseori nici o motivaţie, respectiv asta exagerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretenţiilor şi uneori a stărilor de violenţă verbală, psihică sau chiar fizică.Datorită influenţei asupra psihicului, multe persoane, în perioda de Lună Plină, se confruntă cu stări de agitaţie, frici, angoase, respectiv cu probleme în timpul somnului (când contactul cu subconştintul este mult mai intens). Bineînţeles că aceaste influenţe variază de la o persoană la alta şi depinde în foarte mare măsură de sănătatea mentală, echilibrul psihic, aspiraţiile principale, încrederea în sine, solaritatea armonioasă. Este important să evităm medicamentele cu efect de calmare, deoarece acestea vor fi foarte rapid absorbite în organism, iar probabilitatea de otrăvire, sau de manifestare a efectelor secundare negative este mult mai mare. Se recomandă în aceste situaţii să folosim plante medicinale cu efect de calmare, sub formă de macerat la rece sau ingerarea lor sublinguală (pulbere) – de exemplu salvie, gura lupului, tei, valeriană, sulfină.
Trebuie să eliminăm din dieta noastră orice toxină, sau mâncarea artificială, este
FOARTE IMPORTANT să amânăm intervenţiile chirurgicale, vaccinăriile, etc.
Namaste, Beatrice

Lasa mesajul tau aici