Purtarea Cristalelor

Puteti purta un cristal ca pe o bijuterie.Acesta poate fi un pandantiv, o bratara, un coleir, inel, chiar si catarama la curea.
Un pandantiv se poate purta fie cu capatul in jos,fie in sus. Ar putea fi insa si dublu ramificat, sau intr-o forma crestata, cum ar fi aceea de cruce, de inima sau de stea in cinci colturi.
Pentru o eficacitate maxima, ar trebui purtat la piept, in dreptul chakrei inimii. Chakra inimii este o banda energetica care inconjoara pieptul si se extinde de la gat pana la stern , la inchietura din cosul pieptului. Este locasul timusului, despre care se stie ca reprezinta un punct important al sistemului imunitar.

Pandativul ar trebui purtat cu capatul in jos sau in sus.
Daca porti un cristal, indiferent cum este plasat, acesta amplifica campul energetic. Daca ai indrepta cristalul in sus, configuratia ar urma fluxul de energie.In crestet va fi mai mare, in centru va ramane cam la fel, iar la picioare va fi mai mic.Daca ai indrepta cristalul in jos, s-ar inversa configuratia. In crestet ar deveni mai mic, in centru ar ramane la fel, iar la picioare s-ar mari.Daca l-ai indrepta inspre laturi, atunci aici ar fi mai mare, iar in crestet si la picioare ar ramane la fel.

Asa cum un pandantiv este cel mai bun pentru a stimula chakra inimii, purtrea unui colier din pietricele poate fi benefica pentru chakra gatului. Un colier inconjoara gatul creand un camp energetic echilibrat, acelasi si in fata si in spate. Pietrele si culorile sunt raspunzatoare de efectele asupra gatului. Daca va doare gatul, s-ar putea sa doriti sa purtati un malachite. Cuoarea verde ajuta la vindecarea durerii. Daca aeti gatul rosu, de obicei e vorba de o infectie, iar lapizlazuli albastru va scadea fiebinteala data de infectie. Daca aveti o problema emotionala, cuartul roz va va atenua si calma emotiile, permitandu-va sa comunicati mai bine. Daca problema este de ordin spiritual si nu comunicati bine cu Divinitatea, ametistul functioneaza foarte bine pe postul de deschizator al canalului spiritual.
Daca vreti sa va deschideti catre Univers, s-ar putea sa doriti sa purtati un colier din cristal pur. Daca simtiti nevoia sa fiti telurici sau sa comunicati cu Mama Terra, agatul brun este o alegere buna.

Cerceii pot ajuta la echilibrarea celor doua emisfere ale creierului, dreapta si stanga, iar daca sunt ca niste bumbi, s-ar putea sa va imbunatatesca si auzul.Este valabila aceeasi regula a culorilor si pietrelor ca si in cazul colierelor.

Bratarile purtate pe mana stanga vor influenta intuitia si creativitatea prin stimularea emisferei drepte a creierului. Daca sunt purtate pe mana dreapta, vor avea ca efect stimularea logicii, spiritului analitic si gandirii specifice emisferei stangi.
Daca bratara are montat un cristal, purtati-o astfel incat acesta sa aiba capatul indreptat catre inauntru, spre trup, daca o tineti pe mana stanga, sau spre afara, catre degete, daca o tineti pe mana dreapta.
Puteti purta cate una la fiecare incheietura.

Inelele vor influenta meridianele care trec prin dreptul degetelor respective. Este important ca spatele pietrei sa ramana liber, deschis, pentru ca energia sa poate ajunge la deget.Principalul efect energetic va veni de la piatra. Culoarea reprezinta cel mai vibrator factor.Nu uitati ca si metalul reprezinta un factor.

Curelele pot fi impodobite cu pietre, pentru a fi infrumusetate sau pentru efectul energetic al acestora. Un magazin cu obiecte de artizanat va poate oferi acele materiale care permit sa atasati pietre atat pe piele cat si pe catarama.
Purtarea pietrelor in jurul abdomenului poate aduce beneficii atat Plexului Solar cat si Chakrei Sacrale.

fragmente Dael Walker 
poze tumblr 

 


Lasa mesajul tau aici