Proprietatiile cristalului de turmalina

 

TURMALINA reprezinta un grup semnificativ de minerale cu proprietati metafizice. Include o varietate larga de forme, culori si energii diferite. Chiar daca Turmalina se gaseste pe toate continentele, specimenele fine sunt rare. Turmalina si-a facut intarea in lumea comerciala a pietrelor pretioase in anul 1876, cand George Kunz a vandut o Turmalina Verde din Maine(S.U.A.) celor de la Tiffany and Co. In anii urmatori, Turmalina a castigat popularitate ca piatra pretioasa, si recent proprietatile ei energetice subtile au transformat-o intr-una dintre preferatele colectionarilor si a celor care lucreaza cu cristalele, mineralele si pietrele in scopuri metafizice .

 

Turmalina este un borosilicat complex de aluminiu cu o duritate de 7 – 7.5 pe scara Mohs. Cristalizeaza in sistem hexagonal (trigonal). Formeaza cristale prismatice si striatii paralele cu axa principala. Nicio alta piatra nu variaza atat de mult in culori. Turmalinele pot fi rosii, roz, galbene, maro, negre, dar si cu nuante de verde, albastru, lila si violet. De cele mai multe ori Turmalina este de o singura culoare, dar sunt si specimene care combina mai mulre culori intr-un singur specimen. Cristalele cu miezul roz, inconjurat de un strat verde, se numesc Turmalina Pepene Verde.
Incalzind si racind o Turmalina, sau doar frecand-o, aceasta poate fi incarcata electric, cu un capat negativ si unul pozitiv. Cand este incarcata electric, Turmalina poate atrage firele de praf sau bucatile de hartie. Aceasta proprietate de piroelectricitate (cauzata de caldura) sau piezoelectricitate (generata de presiune sau frecare) era cunoscuta de comerciantii olandezi si foloseau Turmalina pentru a scoate scrumul din pipele meerschaum. Ei au numit Turmalinele aschentrekkers.

 

Turmalinele erau cunoscute in antichitate in zona Mediteranei. O sculptura a lui Alexandru cel Mare, gasita in India, care dateaza din jurul secolului 2 sau 3 i.Hr., confirma asta. In anii 1700, Turmalinele erau aduse din Sri Lanka in Europa de catre negustorii olandezi. Numele provine de la cuvantul singalez Turamali, care inseamna ceva mic din Pamant. Zonele majore unde se gasesc Turmaline sunt Brazilia (cele mai mari), Statele Unite ale Americii, Africa, Madagascar, Sri Lanka si Rusia.

 

Turmalina curata, purifica si transforma energia densa intr-o frecventa superioara. Ancoreaza energia spirituala, purifica si echilibreaza toate chakrele si formeza un scut protector in jurul corpului. Turmalina este o piatra samanica ce ofera protectia in timpul ritualurilor. Poate fi folosita pentru prezicerea viitorului. In mod traditional, a fost folosita pentru a indica faptasii crimelor sau pe cei care au provocat necazuri si pentru a indica directia „buna” ce trebuie urmata.
Baghetele naturale de Turmalina sunt instrumente vindecatoare foarte eficiente. Ele purifica aura, elimina blocajele, disipa energia negativa si reveleaza solutii pentru diferite probleme. Sunt ideale pentru echilibrarea si conectarea chakrelor. In plan fizic, reechilibreaza meridianele.
Turmalina are o mare afinitate pentru spiritele naturii, motiv pentru care este extrem de benefica in gradini sau pe langa plante. Poate actiona ca insecticid natural, ferind plantele de daunatori. Daca este ingropata in sol, accelereaza cresterea sanatoasa a tuturor culturilor.
In plan psihologic, Turmalina ajuta la intelegerea de Sine, dar si la mai buna intelegere a celorlalti, conducand in profunzimea eului, intarind increderea in sine si alungand frica. Goneste sentimentele de autovictimizare si atrage inspiratia, compasiunea, toleranta si prosperitatea.
In plan mental, Turmalina este un puternic vindecator, echilibrand cele doua emisfere cerebrale si transmutand tiparele mentale negative in tipare pozitive. Aceasta piatra aliniaza procesele mentale, chakrele si invelisul biomagnetic. Este utila in tratarea paranoiei si a dislexiei, imbunatatind coordonarea ochi-mana, dar si asimilarea si interpretarea informatiilor codificate.
In plan mental, Turmalina este un puternic vindecator, echilibrand cele doua emisfere cerebrale si transmutand tiparele mentale negative in tipare pozitive. Aceasta piatra aliniaza procesele mentale, chakrele si invelisul biomagnetic. Este utila in tratarea paranoiei si a dislexiei, imbunatatind coordonarea ochi-mana, dar si asimilarea si interpretarea informatiilor codificate.
In plan emotional, Turmalina Rosie, Galbena si Bruna au efecte benefice asupra sexualitatii, corectand disfunctiile emotionale care stau de multe ori la baza pierderii libidoului.
In plan fizic, Turmalina alunga tensiunea, fiind benefica pentru indreptarea pozitiei coloanei vertebrale. Echilibreaza energia masculina cu cea feminina din corp.
EFECTE TAMADUITOARE. Striatiile Turmalinei amplifica curgea energiei, ceea ce o face o piatra ideala pentru vindecare, energizare si eliminarea blocajelor. Fiecare dintre culorile Turmalinei are propriile virtuti vindecatoare.
POZITIONARE. Poate fi purtata sau plasata acolo unde este nevoie. Pentru a stimula meridianele, trebuie plasata cu varful in directia curgerii energiei. Esentele din aceasta piatra sunt minunate, operand rapid si eficient.
CULORI SI FORME SPECIFICE.

In afara proprietatilor generice, Turmalinele au proprietati suplimentare specifice fiecarei culori :

 

TURMALINA NEAGRA (SCHORL) protejeaza impotriva emisiilor telefoanelor mobile, a cetei electromagnetice, a radiatiilor, a atacurilor psihice, a farmecelor, a deochiului, a blestemelor – pe scurt, a energiilor negative de orice fel. Rezoneaza cu chakra radacina, motiv pentru care ancoreaza energia, amplifica vitalitatea fizica, disperseaza tensiunile si alunga stresul. Elimina gandurile negre si promoveaza o atitudine detasata si obiectiva, care favorizeaza gandirea clara si rationala. Incurajeaza atitudinea pozitiva indiferent de circumstantele exterioare si stimuleaza altruismul si creativitatea practica.  Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Neagra plasata cu varful in directia opusa corpului, indeparteaza de acesta orice energie negativa. Protejeaza impotriva bolilor degenerative . Intareste sistemul imunitar, trateaza dislexia si artrita, usureaza durerile si realiniaza vertebrele. Poate fi purtata la gat sau plasata intre noi si sursa se radiatii electromagnetice.
 TURMALINA ALBASTRA (INDICOLIT) activeaza chakra gatului si cel de-al treilea ochi. Stimuleaza dorinta de 
turmalina albastralibertate spirituala si claritatea expresiei de Sine. Favorizeaza luciditatea psihica, promoveaza viziunile si deschide calea catre ajutarea celorlati. Incurajeaza fidelitatea, moraliatea, toleranta si iubirea de adevar. Turmalina Albastra este purtatoarea Razei Pacii. Inlatura tristetea si sentimentele blocate, scotandu-le la lumina cu blandete pentru a fi vindecate si eliminate. Ajuta la dezvoltarea simtului interior al responsabilitatii. Aceasta piatra promoveaza viata traita in armonie cu natura. Este minunata pentru vindecatori, intrucat disipa rapid energiile negative declansate in timpul procesului de vindecare.

Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Albastra este un instrument util de diagnosticare, ajutand la identificarea cauzelor profunde ale dezechilibrelor. Are efecte benefice asupra creierului, asupra sistemului respirator si a celui imunitar. Corecteaza dezechilibrele fluidelor, trateaza rinichii si vezica urinara, timusul si tiroida, precum si durerile cronice de gat. Este utila in caz de insomnie. Alunga cosmarurile, vindeca sinuzita si infectiile bacteriene. In mod traditional, Turmalina Albastra era folosita pentru gat, laringe, plamani, esofag si ochi. Alina arsurile si previne formarea cicatricelor. Turmalina Albastru Inchis este cu deosebire utila pentru ochi si pentru creier. Poate fi folosita pentru prepararea elixirului.

 

TURMALINA BRUNA (DRAVIT) este o piatra de ancorare cu efecte excelente. Purifica si deschide chakra Pamantului si coarda de ancorare, care mentine corpul in dimensiunea fizica. Purifica aura. Aliniaza si protejeaza corpul eteric. Incurajeaza spiritul de apartenenta la o comunitate si angajamentul social; de aceea Turmalina Bruna ne ajuta sa ne simtim confortabil in mijlocul grupurilor mari. Aceasta piatra imbunatateste relatiile familiale disfunctionale si amplifica empatia. Turmalina Bruna este o piatra pragmatica si promoveaza creativitatea. Folosita in scopuri terapeutice, vindeca tulburarile intestinale si afectiunile pielii. Stimuleaza regenerarea intregului corp.
TURMALINA INCOLORA (ACROIT) sintetizeaza toate celelalte culori si deschide chakra coroana. Aliniaza meridianele la nivelul corpului fizic  si al corpului eteric.

 

TURMALINA VERDE (VERDELIT) are efecte terapeutice profunde si este foarte utila pentru vizualizare. Deschide chakra inimii, promoveaza compasiunea, tandretea, rabdarea si sentimentul de apartenenta. Este o piatra a afectiunii, care reda echilibrul si pofta de viata. Transforma energia negativa in energie pozitiva , alunga teama si promoveaza deschiderea si rabdarea. Regenereaza si inspira creativitatea. Sub influenta energiilor sale, omul percepe toate solutiile posibile si o poate alege pe cea pe care o considera cea mai buna. Turmalina Verde magnetizeaza purtatorul si ii imprima tiparul prosperitatii si al abundentei. Ajuta la depasirea problemelor legate de arhetipul autoritar patern. Faciliteaza studiul si folosirea plantelor medicinale. Are puterea de a vindeca plantele. Folosita in scopuri terapeutice, linisteste mintea si ne ajuta sa adormim (la fel ca toate pietrele verzi). Intareste sistemul nervos si il pregateste pentru schimbarea vibratiei. Turmalina Verde trateaza ochii, inima, timusul, creierul si sistemul imunitar. Faciliteaza pierdera in greutate, usureaza sindromul oboselii cronice si reduce epuizarea. Realinaza vertebrele si destinde muschii contractati. Este un detoxifiant util si vindeca diareea si constipatia. Atenueaza claustrofobia si atacurile de panica.Este foarte benefica pentru copiii hiperactivi.
TURMALINA MULTICOLORA (ELBAIT – piatra pretioasa) cuprinde toate culorile si uneste corpul , mintea, Sufletul si spiritul intr-un tot unitar. Promoveaza imaginile mentale si visele, inspira creativitatea si amplifica imaginatia. Aceasta piatra deschide calea catre revelarea sinelui interior si a lumilor spirituale superioare.

Folosita in scopuri terapeutice Turmalina Multicolora stimuleaza sistemul imunitar si metabolismul.

 

 TURMALINA ROZ este un afrodisiac care atrage iubirea deopotriva in lumea materiala si in cea spirituala. Confera certitudinea ca suntem in siguranta atunci cand iubim si inspira increderea in iubire. Mai mult, ne confirma ca este necesar, mai intai de toate, sa ne iubim pe noi insine pentru a putea iubi si pe altcineva si pentru a fi iubiti si de ceilalti. Aceasta piatra stimuleaza impartasirea placerii fizice. Inlatura durerea emotionala si vechile sentimente distructive de la nivelul chakrei inimii, pe care o purifica. Conecteaza iubirea cu spiritualitatea. Promoveaza pacea si relaxarea si ne conecteaza astfel cu intelepciunea si compasiunea. Turmalina Roz stimuleaza receptivitatea fata de energiile vindecatoare.
Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Roz echilibreaza sistemul endocrin disfunctional si trateaza inima, plamanii si pielea. Poate fi plasata pe inima.
TURMALINA VIOLET PURPURIU stimuleaza vindecarea inimi si turmalina violet purpuriugenereaza o constiinta plina de iubire. Conecteaza chakra radacina cu cea a inimii, si amplifica devotiunea si aspiratia plina de iubire. Deblocheaza cel de-al treilea ochi, stimuleaza glanda pineala si spulbera iluziile. Este ideala pentru vindecare vietilor anterioare, conducand la originea problemei, apoi eliminand-o.
Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Violet Purpuriu alunga depresia si elimina gandurile obsesive.Vindeca sensibilitatea la poluanti, boala Alzheimer, epilepsia si sindromul oboselii cronice.
TURMALINA ROSIE (RUBELIT) stimuleaza capacitatea de a intelege iubirea, promoveaza tactul si flexibilitatea, sociabilitatea si atitudinea extrovertita, echilibreaza agresivitatea si pasivitatea excesiva. Vindeca si energizeaza chakra sacrala. Amplifica creativitatea pe toate nivelurile. Confera vigoare si forta.

Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Rosie confera vitalitate corpului fizic si il detoxifica. Vindeca inima si trateaza sistemul digestiv, vasele de sange si sistemul reproducator.Stimuleaza circulatia sangelui si functiile splinei si ale ficatului. Repara venele si reduce spasmele musculare si frisoanele.

 

 TURMALINA PEPENE VERDE este un super activator al chakrei inimii, pe care o conecteaza cu Sinele Superior. Stimuleaza iubirea, tandretea si prietenia. Confera rabdare, tact si diplomatie. Alunga depresia si temerile, si promoveaza siguranta interioara. Turmalina Pepene Verde conduce la o mai buna intelegere a situatiilor si la exprimarea clara a intentiilor. Trateaza disfunctiile emotionale si elimina vechile dureri. Este benefica pentru relatii si permite gasirea bucuriei in orice situatie.
Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Pepene Verde dizolva orice rezistenta in calea regasirii totalitatii fiintei. Stimuleaza regenerarea nervilor, indeosebi in cazurile de paralizie sau scleroza multipla, si alunga stresul.
 TURMALINA GALBENA / AURIE stimuleaza plexul solar si amplifica puterea personala. Orienteaza fiinta pe calea spirituala si favorizeaza orice demers intelectual sau de afaceri.
Folosita in scopuri terapeutice, Turmalina Galbena trateaza stomacul, ficatul, splina, rinichii si vezica biliara.

sursa: https://tiganusionutz.wordpress.com 


Lasa mesajul tau aici