Formele de cristal si proprietatile lor

formele de cristal si proprietatile lor 5

     Atunci cand trebuie sa alegem un cristal, este foarte important sa avem in vedere configuratia sa externa particulara. In procesul de formare    , toate cristalele capata o structura interna uniforma, dar extern ele pot adopta configuratii dintre cele mai diverse.In opinia cristaloterapeutilor, fiecare tip de configuratie externa are frecvente de energie si prorpietati vindecatoare specifice, numite” cristale -maestru”.                                               

 

                                                            Cristale Sfera  

dbcf85d9cbd0c0dc0a4e722174799293

Nici in natura nu exista cristale sferice perfecte, dar inca din Antichitate, multe culturi au folosit fie ca instrumente divinatorii,fie ca instrumente terapeutice sferele slefuite din diverse tipuri de cristale si geme cu o transparenta sau cu un luciu deosebit.Gemele sferice genereaza campuri de vibratie energetice invaluitoare protectoare.Asemenatoare sferelor de cristal sunt cele taiate in forma ovala sau de ou, cu o utilizare ancestrala in mai multe culturi din Africa ecuatoriala;in cristaloterapia moderna, se folosesc pentru a diminua stresul si a face masaje care sa miscoreze tensiunea din corp.

                                                              Cristale -Obelisc 

b33b8b4c5f0c56eb0b5bad12d772aedf

Exista in natura cristale a caror geometrie se apropie de forma obeliscurilor, precum cristalele laser,pe care le-au ridicat mukte civilizatii antice, printre care si cea egipteana.Dar cum obeliscurile naturale bine formate nu sunt usor de gasit, multi cristaloterapeuti le utilizeaza pe cele sfeluite.Obeliscurile provin, de fapt, din monoliti preistorici; la fel ca acestia, au functia de a crea un camp de vibratii benefice, unind energia telurica si cea cosmica.Se aseaza in locurile din casa unde petrecm mai mult timp,pentru ca vibratiile lor sa armonizeze si sa echilibreze aura persoanelor care folosesc acele spatii.

                                                           Cristale-Gemene

2a4a2a72c9a960f2c2fb44ba9339019b

Sunt perechi de cristale paralele cu un singur varf care au crescut unite pe una din fete.Mai poarta numele de “gemeni tantrici”. In gandirea hinduista, reprezinta uniunea dintre energia lumii fizice si energia spiritului infinit, precum si intre energia feminina si cea masculina.De aceea,cristalele gemene favorizeaza uniunea completa dintre doua fiinte si intalnirea “sufletelor pereche”.

                                                   Cristale cu varf dublu

c59e0fc9a5eb2987e65881759c1130b1

Sunt cristale-maestru,ale caror extreme se termina in varfuri ascutite.Sunt asociate cu numaru doi,care, in gandirea orientala,reprezinta unificarea si sinteza partilor opuse:yin si yang;pozitivul si negativul;frigul si caldura;viata si moartea;intunericul si lumina.Mai exact, rezolvarea a doua parti aflate in conflict.Un cristal cu varf dublu purtat ca pandantiv ajuta la sincronizarea si armonizarea relatiei dintre corp si minte,dintre actiune si reflectare,dintre insticte si sentimente, dintre sexualitate si iubire.Sunt ideale in cadrul meditatiei,atunci cand se doreste atingerea sau recuperarea echilibrului psihic si emotional,afectat foarte usor de presiunile la care suntem supusi in viata cotidiana. Cristalele cu doua varfuri il echilibreaza pe purtatorul lor.

                    Cristale Laser 

de6ffcfc941499ef00eabdb3115ce90e

Cristalele laser sunt o varianta a cristalelor cu un sigur varf.Corpul lor este alungit si nu au o forma prismatica regulata, si mai lata la baza. Genereaza un fasicul puternic si penetrant de energie, folosit mai ales la deblocarea chakrelor.

 

cu drag sa va fie de folos ,

Beatrice


Lasa mesajul tau aici