Apa – Oglinda Magica


f4a78 8695b66cf95880ef3b811bfb852180c3


Apa este o materializare a fluidului cosmic ce umple spațiul. Noi putem intra în legătură cu acest fluid, purificându-ne la contactul cu el, cu ajutorul gândului, iar dacă apa ne spală în planul fizic, ea posedă exact aceleași proprietăți și în planul psihic. Prima condiție pentru această lucrare de purificare este de a conștientiza că prin intermediul apei ce o facem să curgă pe noi este posibil să atingem un element de natură spirituală.Zilnic, când vă spălați, fiți atenți să faceți niște gesturi echilibrate, armonioase, astfel ca gândul vostru să se poată degaja și concentra asupra apei, a prospețimii sale, a limpezimii sale. Atunci, această apă va atinge în voi niște regiuni necunoscute pentru a produce unele transformări, și nu numai că vă veți simți ușurați, purificați, dar inima voastră și intelectul vostru vor fi și ele hrănite de niște elemente subtile, vii.

f0ae9 2a7c6bb6f2f408af1433ab0c6c6e49f8


Apa este depozitara a numeroase secrete tocmai fiindca poseda o asemenea putere de absorbtie si conservare.Intreaga istorie a omenirii este inscrisa in ea, in rauri, in lacuri, in oceane.
Meditati asupra apei. Atunci cand o beti, obisnuiti-va sa tineti cateva secunde paharul in mana spunand: ” Eu te salut, apa draga, pura si vie; tu, servitoarea Domnului include in fiinta mea puritatea.”Veti simti atunci cum intreaga voastra fiinta se impregneaza cu un flui subtil.Priviti apa si identificati-va cu ea. Inchipuiti-va ca aveti si voi acea transparenta, acea limpezime a cristalului.Incet-incet, ea nu va mai fi pentru voi numai un lichid incolor si nesemnificativ pe care il folositi in bucatarie sau la spalat rufe, la baie..etc, ci veti simti cum se deschide in voi izvorul minunilor.

be6aa 77aa2db530788a96d446d866f43a23fb


Stările psihice negative, precum necazul, tristețea, descurajarea, sunt produse de niște impurități ce le-ați lăsat să pătrundă în voi, și ele vă tulbură organismul psihic, așa cum o otravă sau alte substanțe toxice o pot face cu organismul vostru fizic. Învățând însă să folosiți puterile apei, veți dobândi niște mijloace ca să îndreptați .
Priviți apa curgătoare, ascultați-o: fie că este un izvor, un râu, o cascadă, apa care curge eliberează plexul solar, eliminând elementele întunecate și lipsite de armonie ce îl perturbă. Fiindcă apa curgătoare este imaginea reînnoirii continue a vieții, iar privind-o, sunteți influențați. Desigur, în orașe, în viața zilnică, nu este ușor să întâlniți niște izvoare și cascade, dar deschideți o clipă robinetul! Este mai puțin poetic, dar poate fi la fel de eficace. Esențialul constă să intrați în contact cu apa care curge. Gândiți-vă că duce cu ea tot ceea ce se opune înfloririi vieții din voi.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

f8d5a fa2d1992a933dc23064f9437e80fffe5

 


Lasa mesajul tau aici