Istoricul cristalelor
Poate crezi ca toate aceste povesti legate de cristale reprezinta o inventie NEW AGE, dar in realitate ele au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri in scopuri terapeutice si ca mijloc de protectie.
In multe morminte neolitice au fost descoperite pietricele si topoare slefuite din silex ( cremene).
In intreaga antichitate, cristalele erau considerate sacre. De pilda, specularitul a fost extras in Africa inca de acum 42.000 de ani, fiinf folosit in scopuri ritualice si cosmetice.
El simbolizeaza sangele Pamntului, motiv pentru care a fost presarat pe corpul mortilor de mii de ani. Potrivit unui text medical stravechi, cu 5500 de ani in urma lapis lauzi si jaspul erau asezate in jurul bolnavilor pentru a-i vindeca, iar piatra sangelui era folosita pentru bolile sangelui, exact ca si astazi.
In Egiptul anilor 1900 i.Ch., lapiz lazuli, jaspul, carneolul si turcoazul erau asezate in jurul gatului nou-nascutilor pentru a-i proteja.
Cristalele fac parte integranta din mitologie. Purtand bijuterii din lapiz-lazuli, zeita sumeriana Inanna ( predecesoare a Afroditei si a lui Venus) a calatorit in lumea subterana cu baghetele ei de lapis care masrau timpul si durata vietii oamenilor. In viziunea sumerienilor, cristalele erau carnea zeilor, iar acestia erau fiinte din cristal. In India, remediile astrologice din pietre pretioase au fost folosite timp de mii de ani, iar mitologia indiana vorbeste de lupta dintre doi serpi celesti, a caror transpiratie a cazut pe pamant sub forma pietrelor pretioase. Si in China cristalele erau considerate pietre ale zeilor. Chinezii si japonezii din antichitate credeau ca ele au cazut din cer, fiind faurite de un giuvaergiu celest. Multe culturi din vechime considerau ca cerul este alcatuit din domuri de cristal in jurul carora se rotesc planete si stelele. Indigenii australieni credeau ca fosilele si pietrele pretioase au provenit din Timpul Viselor, o perioada idilica similara ci Gradina Edenului din mitologia crestina.
Vikingii din Norvegia au inaltat o capela pe Insula Omului, decorandu-i podeaua cu cuart. Capela contine inclusiv un relicvar de cuart, construit probabil cu intentia de a amplifica vigoarea oaselor sacre depozitate in el. De altfel, cuartul a fost folosit de mii de ani pentru amplificarea energiei si pentru construirea cercurilor din pietre.
Multe referiri la cristale apar si in Biblie- dar acestea intr-un nou articol.