Curatarea si protejarea cristalelor

47413 3c709d70e66fa5c9310697bd02e3954c

Pentru ca beneficiile cristalului sa ajunga la noi, trebuie sa invatam sa-l curatam si sa avem grija de el asa cum trebuie. Chiar daca l-am ales personal sau l-am primit cadou. opreatiunea de curatare trebuie sa aiba loc chiar de la inceput si sa fie repetata pt tot parcursul relatiei noastre cu acel cristal.

Cand intra in legatura cu corpurile noastre, mineralele si cristalele devin uimitoare transformatoare de energie; adica au capacitatea de a absorbi vibratiile negative din corpul nostru si al fiintelor cu care intra in contact pentru a le purifica si a le armoniza.

Surse de contaminare 
 
*Contaminare electrica ( campuri magnetice generate de aparatele electrice ) 
*Poluarea ambientala ( gaze nocive si murdarie organica )
* Contaminarea absorbita in timpul sesiunilor terapeutice ( emotii, sentimente si ganduri negative, energii de frecventa joasa )
 
Sursele de contaminare pot fi foarte variate- lumina, sunet, emotii, ganduri, dorinte, lipsuri, iar scopul curatarii cristalelor nu este altul decat acela de a neutraliza energiile negative pe care se poate sa le fi capatat.
Sensibilitatea cristalelor 
 
Atunci cand alegem metoda de curatare a cristalelor noastre, trebuie sa avem in vedere caracteristicile sensibilitatea fiecaruia dintre ele.
Curatarea energetica a unui cristal se face din doua motive: pe de-o parte, e vorba despre eliminarea negativitatii cristalului, iar pe de alta, despre reenergizarea lui in scopul recuperarii puritatii originale.
9cc04 f3c89d5e6aa44a66795222e47b6eaa8a
Exercitiu: Purificarea cristalelor
~ In cazul in care cristalul este rotungit sau robust, tine-l sub un jet de apa timp de cateva minute.Alternativ, il poti scufunda in apa unui parau sau a marii, daca te afli in apropiere de acestea. Nu uita insa ca apa sarata distruge cristalele delicate, indeosebi cele cu multe varfuri sau straturi; de aceea, procedeaza cu grija.Alternativ, poti turna pe cristal o picatura de esenta de purificare sau poti folosi un spray. ( Pentru spray, pune 7 picaturi de esenta in apa curata de izvor.Poti adaauga de asemenea uleiuri esentiale sau votca, pentru a conserva mai bine esenta. Totusi, sprayul rezista timp de cateva zile si fara acestea ).
~ Daca ai un cristal delicat, stratificat sau friabil, lasa-l peste noapte intr-un vas cu orez brun, trece-l pe deasupra luminii unei lumanari sau a fumului unui betisor parfumat, ori foloseste un spray cu esenta de purificare.
~Lasa cristalul in lumina soarelui sau a lunii pentru a-si reincarca bateriile , sau foloseste o esenta de incarcare energetica a cristalelor.
~ In cazul in care cristalul nu este solubil, friabil sau stratificat, el poate fi purificat prin tinerea lui sub jetul de apa timp de cateva minute, urmata de tinerea lui la lumina soarelui sau a lunii timp de cateva ore pentru a fi energizat si incarcat.
Cristalele delicate pot fi purificate prin tinerea lor in orez brun sau cu ajutorul sunetului, luminii ori a unui betisor.Sarea poate fi folosita, dar numai in cazul in care cristalul nu este stratificat, friabil sau delicat. Carneolul purifica si incarca energetic celalalte cristale. De asemenea, pe piata exista cristale special concepute pentru purificarea altor cristale.
8076a p3040437
inspiratie : cartile lui Judy Hall

Lasa mesajul tau aici