Cristalul de Peridot

OLIVINUL(PERIDOT, CRISOLIT) – „O piatră protectoare” (Mg, Fe)2SiO4

abc71 p5010363PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:ZODIILE: Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător.
LUNA DE NAȘTERE: August, Septembrie, Noiembrie.
TALISMAN NOROCOS: pentru zodia Balanței.
ZIUA DE NAȘTERE: –
ANUL NAȘTERII: Anul Cocoșului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Mercur, Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 5, 6, 7.ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 16 ani de la căsătorie.CHAKRE : toate chakrele, predominant Chakra Plexului Solar (3) și Chakra Inimii (4).POLARITATE: Yin.
PROFESII:
 terapeuți, shamani, vindecători, vizionari.  


89352 p4250355
a3516 p5010369

 

0dd49 p5010371Denumire: originea numelui este incertă, anumite surse spunând că ar fi derivată din cuvântul grecesc “peridona” care s-ar putea traduce in linii largi cu sensul de “a da o mulțime (abundență)” sau “putere egală”, alte surse sugerând o modificare a cuvântului anglo-normand “pedoretes” care definea un sortiment de opal.
Descriere:
 este una dintre puținele pietre care există numai într-o singură culoare. Nuanțele verzi caracteristice acestui cristal sunt date de cantitatea de fier conținută în structura chimică. La un moment dat, Peridotul a fost considerat mai scump decât Diamantul.
Compoziție chimică: (Mg, Fe) 2
SiO 4.Duritate: 6,5 – 7 (din 10).Luciu: vitros (sticlos), transparent.
Sistem de cristal: ortorombic.
Culori: galben, galben-verzui, verde crud, măsliniu până la maroniu (Peridotul din statul american Arizona, unde este utilizat pentru confecționarea bijuteriilor de către indienii nativi, prezintă adesea o nuanță gălbuie până la maro auriu).
Alte denumiri: OlivinăCrisolit (pietrele mai deschise la culoare sunt considerate Crisolit iar cele mai închise la culoare sunt considerate Peridot – Olivină).

Exploatări: Tanzania, S.U.A., Norvegia, Pakistan, Australia, Brazilia, China, Kenya, Mexic, Myanmar, Africa de Sud, Egipt, Arabia Saudită, Sri Lanka. Cele mai frumoase pietre provin din regiunea de frontieră Pakistan – Afganistan.
Notă: cristale de Peridot au fost descoperite și în anumite tipuri de meteoriți (Pallasit), reprezentând astfel, alături de Moldavit, unele dintre puținele cristale extraterestre care există pe Pământ.
Legenda: în Evul Mediu Cavalerii Cruciați au adus cristale de Peridot în Europa din insula Sf. Ioan din Marea Roșie, unde aceste pietre sunt extrase de mai bine de 3500 de ani. Din cele mai vechi timpuri până în secolul 18, Peridotul a fost denumit Topazion sau Topaz. Motivul pare să fie acela că a fost descoperit pe insula Topazios care astăzi este cunoscută sub numele de Zebirget sau Insula Sf. Ioan din Egipt. Extragerea acestor pietre era un lucru extrem de periculos datorită faptului că insula era infestată cu șerpi veninoși. Se spune că egiptenii lucrau pe timpul nopții pentru a scoate aceste pietre crezând că razele soarelui puteau face piatra invizibilă. Se spune că unele din Smaraldele purtate de Cleopatra ar fi fost de fapt Peridot. Această piatră este menționată și în Biblie sub numele de Hrisolit, fiind una dintre cele 12 cristale de pe Pieptarul lui Aaron (Exodul 28, 15-30). Pe cealaltă parte a Pământului, nativii Hawaieni credeau că Peridotul s-a format din lacrimile zeiței Pele.
Atenție: poate fi confundat cu Turmalina verde sau cu Moldavitul.
Îngrijire: trebuie curățat periodic sub jet de apă călduță apoi poate fi încărcat la soare sau într-un grup de cristale de stâncă.


af83b p5010387

 

d3ac0 p5010388

 

b5c7b p5010395

 

6957e p5010396CARACTERISTICI. In trecut, peridotul era cunoscut pentru alungarea spiritelor rele. Este o piatră protectoare pentru aură. Puternic curăţitor, elimină şi neutralizează toxinele pe toate planurile, purifică corpurile subtile şi corpul fizic, precum şi mintea. Deschide, purifică si activează chakrele inimii şi ale plexului solar. Inlătură tensiunile, culpabilitatea sau obsesiile. învaţă că este contraproductiv să vă agăţaţi de trecut. Arată cum să vă detaşaţi de influenţele exterioare şi să urmaţi indicaţiile propriilor voastre energii superioare. Indepărtează tiparele negative şi vechile vibraţii, pentru a accede la o nouă frecvenţă. Dacă activitatea psihologică s-a concretizat, peridotul permite mersul înainte. Acest cristal vizionar ajută la înţelegerea destinului şi a obiectivului spiritual. Foarte util pentru terapeuţi. In plan psihologic, peridotul atenuează gelozia, resentimentele, invidia, mânia şi diminuează stresul. Intăreşte încrederea şi confirmarea, fără agresivitate. Motivând creşterea, suscită schimbarea necesară. Permite întoarcerea în trecut pentru descoperirea lecţiei conţinute în propriile experienţe, învăţându-vă cum să vă iertaţi. Favorizează claritatea şi buna dispoziţie psihologică. Peridotul este acordat la descoperirea adevărului spiritual. Dirijează ciclurile vieţii. In plan mental, peridotul ascute intelectul, deschizându-l spre noi planuri de conştiinţă. Inlătură apatia, orientând atenţia spre toate lucrurile neglijate, conştient sau nu. Datorită ajutorului sâu, individul îşi poate asuma greşelile şi poate merge mai departe. Facilitează asumarea responsabilităţii pentru propria viaţă, mai ales când sunteţi convinşi că „totul este din vina altora”. Peridotul îmbunătăţeşte relaţiile dificile.

EFECTE TĂMĂDUITOARE. Peridotul are un efect tonic. îngrijeşte şi regenerează ţesuturile, echilibrează metabolismul şi este benefic pielii. Ajută inima, timusul, plămânii, vezica biliară, splina, tractul intestinal, vindecă ulcerele, îmbunătăţeşte vederea. Plasat pe abdomen, uşurează
naşterea mărind contracţiile musculare şi atenuând durerea. Energia sa echilibrează tulburările bipolare şi învinge ipohondria.
POZIŢIONARE. Purtaţi-l la gât. Aşezaţi-l unde este nevoie, îndeosebi pe ficat, în contact cu pielea.


sursa 
fotografii: BeatrixColor 


Lasa mesajul tau aici