Intra in cont
Simplitatea este cheia adevăratei eleganțe.
Close
Open the top bar

# Scrie cel putin 1 caracter pentru cautare # Apasa enter pentru cautare sau ESC pentru iesire

Shop

Colier din argint 7 chakre 380.00 lei

Bratara cristale de tanzanit

65.00 lei

Bratara cu snur relabil si cristale naturale de tanzanit.

Istoria Tanzanitului

Mai rar decât diamantele și aproape la fel de faimos, tanzanitul a crescut vertiginos în popularitate în cei 60 de ani de la descoperirea sa. Cu toate acestea, spre deosebire de diamant, care se găsește din abundență în Africa și Rusia, se preconizează că minele de tanzanit sunt foarte rare.

Tanzanitul este o formă rafinată de zoisit cu culori variate de albastru safir și cu puternice nuanțe de violet și uneori chiar de galben când este poziționat în lumină. Tanzanitul extras din mine arată inițial ca o piatră maro, albastrul intens fiind creat în timpul unui proces tradițional de încălzire. Este adesea confundat cu safirul, dar principala diferență dintre cele două pietre prețioase este strălucitoarea nuanță de violet.

Culorile albastru și violet asociate cu această piatră prețioasă rară sunt create prin încălzirea pietrelor tăiate și lustruite la 400-500 grade Celsius. Deoarece cristalele de zoisit apar ca niște pietre maro obișnuite înainte de a fi tratate, piatra prețioasă a rămas nedescoperită până în 1962, când fulgerul a provocat un incendiu care – printr-un noroc absolut – a încălzit niște pietre de tanzanit aflate la suprafață. Un păstor local de vite din tribul Masaailor a observat o piatră scânteietoare în soare la scurt timp după aceea și astfel a fost descoperit tanzanitul.

Aceasta piatra pretioasa incredibila are nenumarate proprietati terapeutice, printre care se evidentiaza beneficiile psihologice. Are capacitatea de a ajuta la combaterea starilor de anxietate, stimuland gandirea pozitiva. si de a stimula gandurile bune. Tanzanitul dezvolta intuitia si este asociat cu creativitatea si imaginatia, crescand increderea in sine. O alta proprietate interesanta a acestei pietre este ca favorizeaza comunicarea. Se crede ca elimina energiile negative daunatoare, precum si sentimentele negative.

In litoterapie (terapia cu cristale), tanzanitul este cunoscut pentru puterile sale vindecatoare, promovand regenerarea celulara cu efecte deosebite asupra pielii. Se crede ca ar ajuta la combaterea bolilor de piele precum acneea sau eczema. In plus, ar avea efecte benefice asupra vederii si auzului. Fara indoiala, tanzanitul poate fi o optiune excelenta in tratamentul secundar, adica in paralel cu recomandarile medicului de specialitate.

71 în stoc

Cantitate
Share pe

Descriere

Material: snur reglabil, cristale naturale tanzanit
Intretinere: a se pastra intr-un loc uscat, de preferat intr-o punga ermetica sau cutie.
Saculet de cadou inclus

Recenzii

Nicio recenzie inca.

Adauga prima recenzie pentru "Bratara cristale de tanzanit"
Back to top