Azurit- proprietatile cristalului

Piatra de azurit este usor de recunoscut datorita frumoaselor nuante de albastru inchis iar numele sau provine indirect din Persana unde cuvantul “iazhaward” se traducea prin albastru. Utilizarile sale includ o gama intreaga de activitati pornind de la realizarea de bijuterii si terminandu-se cu colectionarii de pietre si minerale care apreciaza frumusetea fara seaman a azuritului. La vechii greci si romani, aceasta piatra era folosita in scopuri medicinale sau pentru vopsirea parului.
Azuritul inregistreaza o duritate pe scara Mohs de doar 3,5 datorita structurii sale monoclinice. Iar in majoritatea cazurilor el este extras din minele de cupru din Rusia, China, Africa sau Australia.
Un anumit tip de azurit este extras si din Franta, din regiunea Chessy, motiv pentru care poarta numele de chessylite.

Poreclit „piatra raiului”, despre Azurit se spune ca ajuta la dezvoltarea laturii psihice atat din punct de vedere al imbunatatirii abilitatilor proprii cat si prin prisma unei mai bune intelegeri a lumii.
Azuritul este de asemenea important si in accentuarea laturii creative, oferind inspiratie si intuitie. Ajuta la consolidarea increderii de sine si la curatarea spirituala. Este deosebit de util celor ce studiaza pentru examene, ajutandu-i sa retina mai usor materia.
 
 

Asemenea tuturor pietrelor semipretioase si Azuritul are proprietati vindecatoare mai ales in ceea ce priveste afectiunile din sfera ORL cum ar fi iritatiile gatului, problemele tiroidiene, cele de auz sau astmul. Mai mult, acest cristal poate fi de ajutor in stimularea asimilarii de oxigen in organism, un lucru ce il intareste in mod semnificativ.
In alta ordine de idei, avand in vedere ca vorbim de o piatra cu o mare capacitate de absorbtie, se crede ca ea poate fi folosita si pentru a elimina toxinele din corp, indiferent daca este vorba de elemente nocive din mediu sau de cele intrate in organism ca efect secundar al medicatiilor urmate.
Iar faptul ca Azuritul este strans legat de cupru, il transforma intr-o piatra ideala pentru a fi folosita pe o montura de cupru, purtarea sa direct pe piele fiind un calmant impotriva artritei si reumatismului.
Dupa utilizare se recomanda ca fiecare cristal sa fie curatat dar nu cu lichide deoarece piatra are tendinta de a se faramita atunci cand este scufundata in apa sau in alte lichide, sunt de preferat tehnicile inforenergetice de purificare a cristalelor si pietrelor.
 
 
 
CARACTERISTICI. Ghid de dezvoltare psihicâ intuitivă, azuritul conduce sufletul către iluminare. Purifică şi stimulează al treilea ochi, punându-l în acord cu planul spiritual. Asigură uşurinţa şi siguranţa călâtoriilor extracorporale. Creşte conştiinţa în plan superior şi conferâ un control mai mare asupra dezvoltârii spirituale. Permite intrarea uşoară într-o stare
meditativă şi de channeling. Piatră curativă puternică, permite înţelegerea psihosomatică a efectelor minţii şi ale emoţiilor asupra corpului.
în plan mental, în afară de dezvoltarea spiritului, conferă o înţelegere clara şi noi perspective. Inlătura blocajele de comunicare şi stimuleaza memoria. Vă provoacă să vedeţi realitatea şi sa abandonaţi sistemele de credinţă inculcate pentru a vă lansa fără teamă în necunoscut, ajungând la intuiţii mai subtile şi la o nouă realitate. Vechile credinţe urcă uşor în mintea conştientă pentru a li se testa adevărul.
în plan emoţional, azuritul alungă stresul, neliniştea, supărarea şi tristeţea, iluminând emoţiile. Transmută frica şi fobiile, permiţând pe de altă parte înţelegerea cauzelor care le generează. îi calmează pe cei care vorbesc mult din cauza nervozităţii şi îi încurajeazâ pe cei care evită să se exprime.
EFECTE TĂMĂDUITOARE. Tratează problemele gâtului, artrita şi tulburările articulare, îndreaptă coloana şi acţionează la nivel celular pentru a înlătura orice blocaj sau deteriorare cerebrală. Vindecă rinichii, vezica biliară, afecţiunile hepatice, splina, tiroida, oasele, dinţii, pielea.
Favorizează dezintoxicarea organismului şi dezvoltarea fătului. Rezonează în mod deosebit cu mintea şi procesele mentale, cu vindecarea mentală şi reducerea stresului. încarcă în energie şi realiniază corpurile subtile cu corpul fizic, purificând chakrele.  Elixirul de azurit ameliorează criza de vindecare, unde simptomele se înrăutăţesc temporar înainte de a se îmbunătăţi.
POZIŢIONARE. Purtaţi-l la mâna dreaptă, în contact cu pielea, sau aşezaţi-l direct pe corp, mai ales pe al treilea ochi. 

Lasa mesajul tau aici