AMETIST(CUART VIOLET) – SiO2

CULOARE: mov, violet-levantica
ASPECT: cristale transparente, ascutite
PIATRA RECOMANDATA PENTRU:
* ZODIILE: toate
* LUNA DE NASTERE: Ianuarie, Februarie, Decembrie
* TALISMANUL NOROCOS AL PESTILOR
* ELEMENT SPECIFIC: apa 
* PLANETE ASOCIATE: Neptun, Jupiter
* CHAKRE: 6, 7
* LITERA ASOCIATA: A, recomandat celor cu nume care incep cu aceasta litera sau care contin cat mai multe litere in aceeasi ordine: AMAlia, AMElia
* NUMERE ASOCIATE: 7. Recomandari numerologice: pentru cei care au acest numar ca drum al vietii, numar de expresie, zi de nastere 7, 16, 25
* VARSTA ASOCIATA: 34, recomandat a se purta la aceasta varsta sau a se oferi cadou la aceasta varsta
* PROFESIUNI ASOCIATE: manageri, oameni de afaceri, experti in domenii financiare, operatori pe calculator, informaticieni, slujitori ai bisericii, studenti si elevi, oameni de stiinta, matematicieni, poeti, scriitori, fotografi, functionari, activitati umanitare sau caritabile, creatori de moda, turism, show business, relatii cu publicul, clarvazatori, astrologi, bio-energeticieni, psihologi, alte activitati spirituale.
* INGERI SI ARHANGHELI: Piatra asociata ARHANGHELULUI JEREMIAL – ingerul care raspunde la rugaciuni, al schimbarilor, al puterii de a ne reviziui viata, al capacitatii de a ne elibera de ceea ce nu mai merge bine in viata noastra, ne ajuta sa ne trecem viata in revista pentru a face schimbarile cele mai potrivite.
CARACTERISTICI. Piatra extrem de puternica si protectoare, cu o vibratie spirituala inalta. Pazeste de atacul fizic, transmutand energia in dragoste. Calmant natural, ametistul blocheaza stresul geopatic si energiile negative din mediul inconjurator. Serenitatea sa favorizeaza starile superioare de constiinta si meditatie. In afara de efectele sale asupra spiritului, ametistul are puteri curative si purificatoare mari. Potrivit traditiei, el protejeaza impotriva betiei, atenua abuzurile si pasiunile fizice, indemna la sobrietate.
Acest cristal inlatura toate tipurile de blocaje si dependente. Utilizat la un nivel superior, ametistul deschide usa catre o alta realitate. Foarte benefic in plan mental, calmant sau stimulant in functie de nevoi. In timpul meditatiei, ametistul alunga gandurile care distrag atentia, permitand atingerea linistii si a intelegerii profunde. In plan mental, va ajuta sa va adunati, si sa va simtiti mai concentrati si stapani pe situatie, faciliteaza asimilarea ideilor noi, leaga cauza de efect.
Favorizeaza luarea deciziilor facand apel la bunul-simt si la intuitii spirituale, punandu-le apoi in practica. Calmeaza si sintetizeaza, inlesnind transmisia semnalelor neuronale la creier. Atunci cand insomnia este provocata de un spirit hiperactiv, ametistul protejeaza impotriva cosmarurilor recurente. Imbunataseste memoria si intareste motivatia, permitandu-va sa va fixati obiective realiste. Va ajuta sa va amintiti si sa va intelegeti visele, facilitand si procesul de vizualizare. Ametistul echilibreaza nivelul superior si cel inferior, promovand centrarea emotionala. Alunga mania, furia, frica si anxietatea. Calmand tristetea si supararea, ametistul favorizeaza dragostea pentru divin, ajutandu-va sa va apropiati de adevarata natura a acestuia si sutin altruismul si inteligenta spirituala. Activeaza intuitia si fortifica inclinatiile psihice. Excelent pentru meditatie, poate fi plasat pe al treilea ochi pentru a-l stimula. Dormind cu un ametist, sunt facilitate calatoriile extracorporale si visele intuitive. Ametistul transfirma energiile “joase” in energii cu frecvente mari, proprii lumii spirituale si eterice.
EFECTE TAMADUITOARE. Sprijina producerea de hormoni, echilibreaza sistemul endocrin si metabolismul. Fortifica organele de purificare si excretoare, precum si sitemul imunitar. Purificator excelent al sangelui, ametistul vindeca durerea si stresul fizic, emotional sau psihic si blocheaza stresul geopatic. Calmeaza durerile de cap, alunga tensiunea, vindeca echimozele, ranile si umflaturile, trateaza afectiunile auditive, pulmonare, respiratorii, ale pielii si celulelor, ale tractului digestiv. Benefic pentru intestine, reface flora intestinala, elimina parazitii si favorizeaza reabsorbtia apei. Trateaza insomnia si este prielnic unui somn odihnitor. In plan subtil, ametistul echilibreaza si uneste corpul fizic, mental si emotional cu cel spiritual. Purifica aura, transforma energia negativa si stimuleaza chakrele gatului si coroana. Ametistul poate stabiliza afectiunile de natura psihiatrica, dar nu trebuie utilizat in caz de paranoia sau schizofrenie.
POZITIONARE. Purtati-l sau asezati-l acolo unde este nevoie, mai ales ca bijuterie. geodele sunt benefice pentru mediul inconjurator, cristalele izolate pentru vindecare. Varful dirijat catre subiect atrage energia; in sens invers, o imprastie. Purtat la gat sau inima ametistul are beneficii maxime. Contra insomniei sau cosmarurilor, puneti-l sub perna. In lumina soarelui, ametistul isi pierde culoarea.
CULORI SPECIFICE
Pe langa caracteristicile genetice, ametistul in culorile si formele urmatoare are proprietati suplimentare :
ametistul violet-levantica are o vibratie particulara inalta. Cristalele lila cu varf dublu va pun in legatura cu undele cerebrale beta. Stimuleaza si apoi calmeaza chakra gatului si chakra inimii. “Florile” violet ofera mediului inconjurator lumina si dragoste.
ametistul chevron este unul dintre cei mai buni stimulenti al celui de-al treilea ochi. Fortifica viziunea interioara, intuitiva si viziunea exterioara, fizica, favorizeaza calatoriile extracorporale. Energia sa foarte concentrata disipeaza si respinge negativitatea. Purifica aura si faciliteaza diagnosticul auric. Campul sau puternic curativ armonizeaza organele corpului si stimuleaza sistemul imunitar. Permite gasirea unui raspuns pozitiv pentru orice problema si punerea in practica acestuia.
ametistul ananas are mici noduli pe margini, deasupra carora ies varfurile. Asemanarea lor cu foisoarele unui castel dintr-o poveste cu zane faciliteaza contractul cu taramul mitic si stimuleaza imaginatia. Vindecator arhetipal al miturilor familiale si colective.
                                                   Bijuterii cu cristale de ametist de Beatrix Color.
                                                                     http://beatrixcolor.ro/ 


Lasa mesajul tau aici